Śledzie w sosie jogurtowo-czosnkowym

Śledzie w sosie jogurtowo-czosnkowym

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filetów solonych (matiasy

    250 g
  • ząbki czosnku

    3
  • ogórki konserwowe

    4
  • ogórki małosolne

    2
  • jogurt naturalny

    szklanka
  • majonez

    1/2 szklanki
  • cebula

    2
  • sok z 1/2 cytryny

  • pieprz

  • cukier do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie opłukać. Włożyć do naczynia, zalać wodą z octem. Odstawić na 3 godziny. Czosnek przecisnac przez praskę. Dodać odrobine soli i pieprzu, wymieszać. Wymieszać majonez, jogurt, sok z cytryny, cukier od smaku. Dodac mase czosnkowa, wymieszać. Ogórki pokroić w kostkę, cebulę rownież. Śledzie osuszyć. ułożyć na półmisku (można pokroic w dzwonka) na nie ogorki i cebule, zalać sosem, wymieszać i wstawić do lodówki na noc.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa111

26.07.2010 21:11
bardzo lubię śledzie ,takie też zrobię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat