Przepis i sposób przygotowania na: Piersi kurczaka z karmelizowanymi na pikantnie wiśniami :
Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju z sosem sojowym . Dodać 1 łyżkę miodu , papryczkę chili i chwilę ogrzewać aż miód się rozpuści. Wsypać wiśnie .Smażyć mieszając na małym gazie ok. 5 minut. Lekko doprawić mielonym pieprzem . Wiśnie zdjąć łyżką cedzakową i zostawić na boku . Przestudzonym pikantnym sosem z patelni zalać mięso i trzymać w lodówce ok. 2 godzin.
Rozgrzać na patelni łyżkę masła z łyżką oleju. Smażyć oczyszczone z marynaty mięso na rumiano z obu stron . Podlać wiśniówką , przykryć i dosmażyć .Dołożyć wiśnie i chwilę ogrzewać .
Podawać mięso obłożone karmelizowanymi na pikantnie wiśniami .