Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki nie gołąbki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza manna 1/2 szklanki
ryż 1/2 szklanki
kasza gryczana 1/2 szklanki
mięso mielone 1/2 kg
cebula 2 sztuki
jaja 2 sztuki
sól 1/2 łyżeczki
kostki rosołowe 2 sztuki
olej 2 łyżki
pieprz do smaku
kapusta 1/2 świeża

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki nie gołąbki

Rosołek rozrobić według przepisu na opakowaniu.
Cebulę obrać,posiekać w kostkę i podsmażyć na oleju.Pozostałe składniki wymieszać razem,dodać podsmażoną cebulę i wymieszać.

Formować kotleciki i układać w naczyniu żaroodpornym i zalać rozrobionym rosołkiem.

Zapiekać w piekarniku około 40 min.w 190°C

Najlepsze do zapiekania jest naczynie z przykryciem.

Ja podaję z sosem pieczarkowym i surówką z kapusty pekinskiej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 26.12.2013 08:07
fajny pomysł ;)
Wojt@s
Wojt@s 14.06.2013 09:05
nieźle to wygląda:)
Kulinarna Ja 08.06.2013 22:14
rewelacja! :)
Aleksandra/Olcia 06.06.2013 14:59
uuuuuwielbiam je,mniam
LoLa 06.06.2013 14:15
wyglądają smacznie tylko się zajadać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak