Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś light

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 300 gram
masło 15 gram
sok z cytryny 4 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2.5 łyżeczki
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś light

Łososia opłukać pod bierzącą wodą. Ułożyć na dużym płacie folii aluminowej, na wierzch dodać posiekane masło, wszystko posypać ziołami i solą, Zawinąć we w miarę szczelną paczuszkę, ułożyć w brytfannie. Piec około 30- 35 minut w piekarniku rozgrzanym do 240 stopni. Podawać z sokiem z cytryny. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 25.07.2013 19:23
wygląda super
Megg 02.06.2013 17:43
smacznie i zdrowo :)
justys759 02.06.2013 12:52
rewelacyjny
Marta1986 02.06.2013 12:17
ciekawy smak
kasiaw 02.06.2013 11:50
wygląda znakomicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak