Sos chrzanowy do jaj i zimnych mięs

Sos chrzanowy do jaj i zimnych mięs

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana

    1 szklanka
  • masło

    20 gramów
  • mąka

    20 gramów
  • chrzan

    150 gramów
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • sok z cytryny

    do smaku
  • żółtko jaja

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło rozpuścić, wsypać mąkę, smażyć na złoto, rozprowadzić śmietaną. Dodać chrzan starty na drobnej tarce i skropiony sokiem z cytryny, przyprawić do smaku solą i cukrem, do gorącego sosu dodać żółtko i wymieszać. Przed podaniem schłodzić.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

15.11.2012 16:35
oooch zjadłabym jajeczka z takim sosikiem;)

bercik1

14.05.2011 00:11
fajny sosik

IlonaAlbertos

13.05.2011 11:01
Będę musiała kiedyś taki przygotować. Zastanawiam się jak smakuje :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat