Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z mięsa z rosołu
Mięso oddzielamy od kości. Jeśli mamy skórki to obgotowujemy je.
Grzybki moczymy i gotujemy około 15 min. Odcedzamy i studzimy.
Cebulę siekamy i smażymy na maśle klarowanym.
Mięso, grzyby, marchew i cebulę mielimy przez maszynkę. Dodajemy rosół, aby masa była mniej zwarta i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Możemy wstawić do lodówki i krokiety zrobić na drugi dzień.
Smażymy naleśniki ze sprawdzonego swojego przepisu.
Wykonanie krokietów:
Na każdy naleśnik nakładamy farsz, zawijamy boki i zwijamy w rulon, obtaczamy w rozbełtanym jajku (ze szczyptą soli, papryki i pieprzu) i bułce tartej.
Smażymy z każdej strony na rozgrzanym maśle klarowanym.