Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

resztki z rosołu- skrzydełka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skrzydełka z rosołu 6 sztuk
panierka do drobiu pikantna
sól
pieprz
białko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: resztki z rosołu- skrzydełka

Kroki postępowania

1
1. Panierkę przesypujemy do większego pojemnika i doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 1 - resztki z rosołu- skrzydełka foto
2
2. Osączone z rosołu skrzydełka kroimy na połówki. Każdą obtaczamy w rozkłóconym z sola białku, a następnie w panierce.
Krok 2 - resztki z rosołu- skrzydełka foto
3
3. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy każdy kawałek mięsa z każdej strony, tak aby był ładnie rumiany i chrupiący.
Krok 3 - resztki z rosołu- skrzydełka foto
4
Gotowe.
Krok 4 - resztki z rosołu- skrzydełka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 10.04.2014 19:44
Pomysłowo na obiad.
Amellia 15.07.2013 09:34
fajny pomysł
IwonaDD 29.05.2013 10:33
pyszne przypieczone skrzydełka
Agnieszka-87-25 29.05.2013 08:47
fajny pomysł na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak