Jaja w sosie szczypiorkowym

Jaja w sosie szczypiorkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    4 sztuki
  • śmietana 18 proc

    130 ml
  • szczypiorek siekany

    3 łyżki
  • żółtko jaja

    1 sztuka
  • musztarda francuska

    4 dag
  • sok z cytryny

    do smaku
  • sól, cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupki. Podzielić wzdłuż na połówki i ułożyć na półmisku. Zrobić sos szczypiorkowy: szczypiorek i żółtko wymieszać. Przyprawić solą, cukrem i sokiem z cytryny. Połączyć ze śmietaną. Polać jajka.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Myszka75

08.06.2012 08:51
bardzo dobre:)

malaczarna23

23.02.2011 18:12
smaczne

MAR3STA

14.12.2010 22:07
pyszne

gosia47-47

01.08.2010 11:03
supper :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat