Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruchy przekładaniec

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 1/2 kg
margaryna 25 dag
jajko 3 sztuki
amoniak 1/2 łyżki
cukier 1 szklanka
śmietana 2 łyżki
Krem:
budyń śmietankowy 1 sztuka
masło 20 dag
mleko 1,5 szklanki
cukier puder 2 łyżki
DODATKOWO:
polewa czekoladowa 10 dag
dżem wiśniowy
proszek do pieczenia 1 mały

Przepis i sposób przygotowania na: Kruchy przekładaniec

Kroki postępowania

1
Margarynę posiekać z cukrem, dodać do niej przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem i amoniakiem oraz jajka i śmietanę, szybko zagnieść kruche ciasto i schłodzić w lodówce. Schłodzone ciasto podzielić na trzy części, rozwałkować i upiec osobno jednakowe placki.
Krok 1 - Kruchy przekładaniec foto
2
Krem: Budyń ugotować i wystudzić, następnie utrzeć masło z cukrem w trakcie ucierania dodawać porcjami zimny budyń.
Krok 2 - Kruchy przekładaniec foto
3
Upieczone i wystudzone placki przełożyć kremem oraz dżemem, wierzch polać polewą czekoladową i odstawić do zastygnięcia i
Krok 3 - Kruchy przekładaniec foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 29.05.2013 10:21
fajny przepis
Stenka 28.05.2013 17:30
apetycznie wygląda
Megg 26.05.2013 20:08
przepyszne ciacho :)
reniatka 26.05.2013 17:03
fajne to ciasto
Andrzej8 26.05.2013 16:36
super propozycja
iwi 26.05.2013 14:37
Smaczne ciacho.
Monika58 26.05.2013 14:15
smaczne ciasto
Adamorek 26.05.2013 14:02
taki domowy smak
bogusia19 26.05.2013 13:31
bardzo dobre
ao_12 26.05.2013 13:24
proste i smaczne, lubię kruche ciasta...zwłaszcza jak swoje odleży;)
joanna30 26.05.2013 13:24
To coś dla mnie :) pyszności :)
dodi 26.05.2013 13:13
na pewno przepyszne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak