Sajgonki z polskim farszem

Sajgonki z polskim farszem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karczku

    1/2 kg
  • pora

    1 szt.
  • składnik niedostępny

    20 płatów
  • ryż

    2 woreczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karczek oczyścić, umyć, osuszyć i przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Ryż ugotować na półtwardo w wodzie z 3 łyżeczkami vegety. Przełożyć na patelnię i podsmażać razem z mielonym mięsem oraz porem pokrojonym w krążki. Przyprawić do smaku białym pieprzem, słodką papryką mieloną, przyprawą do mielonego mięsa i sosem sojowym. Ostudzić.

Każdy płat papieru ryżowego moczymy w ciepłej wodzie, przekładamy na talerz, aby zmiękł, nakładamy na środek farsz i zawijamy boki do środka, a następnie zwijamy w rulon. Kiedy ruloniki wyschną smażymy je krótko w głębokim tłuszczu na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata106

20.07.2012 15:57
super pomysł

andzia123

16.07.2012 14:32
super

Marzena40

11.11.2011 21:50
może kiedyś zrobię

kasienka23

08.11.2011 09:06
smaczne

Ela15

08.06.2011 16:30
fajny przepis

Mati13

31.05.2011 11:50
fajny przepis:)

Kopiko1983

13.03.2011 15:44
Mniam mniam...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat