Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Fałszywe czerwone gołąbki Eli

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone
300 g
ryż
1 szklanka
smalec
1 łyżka
czosnek przciśnięty przez praskę
4 ząbki
jajko
2 sztuki
sól
do smaku
Sklep Prymat
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat
3 łyżki
cebula
1 sztuka
kapusta czerwona
2 drobno poszatkowana

Przepis i sposób przygotowania na: Fałszywe czerwone gołąbki Eli

Do garnka z grubym dnem wlać 2 szklanki wody i zagotować.Do wrzącej wody dodać smalec,sól do smaku,wsypać ryż i gotować na najmnieszym ogniu 20 minut.Poszatkowaną kapustę oprószyć solą,wymieszać,odczekać kilka minut aż kapusta zmięknie i odcisnąć z soku.Do ostudzonego ryżu dodać mięso mielone,odciśniętą kapustę,jajka,bułkę tartą,cebulę,czosnek,przyprawy i dokładnie wymieszać.Formować kotleciki,obtaczać w bułce tartej i smażyć tak,jak kotlety mielone z obu stron na złoty kolor.Smacznego!

Ja podałam fałszywe czerwone gołąbki z sosem pomidorowym(przepis w mojej galerii).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

oliwkowa
oliwkowa 09.03.2011 19:34
Apetycznie wygląda...
Ewa111 01.08.2010 17:45
ale kolorowe te gołąbki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak