Krokiety ziemniaczano-tuńczykowe :

Krokiety ziemniaczano-tuńczykowe :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koperek

    2 łyżki
  • puree ziemniaczane

    2 szklanki
  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 puszka
  • cebula

    4 łyżki (pokrojone)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Odcedzić dokładnie tuńczyka . Wymieszać z ziemniakami, cebulą , koperkiem i jajkiem . Doprawić solą i pieprzem . Formować krokiety i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoto .

Uwaga – trzeba bardzo ostrożnie przewracać bo mają tendencję do rozpadania .Trzeba obsmażyć wszystkie boki krokieta .Robiłam pierwszy raz – muszę sprawdzić czy nie wystarczy dać ½ jajka , lub nie dawać jajka wcale .Albo może zamiast robić krokiety to formować małe kotleciki i tak smażyć . W każdym razem są pyszne .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Magdalena80

29.04.2011 23:52
superowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat