Kartoflanka Niani :

Kartoflanka Niani :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1/2 kg mięsa mielonego,1 marchew,½ pietruszki,1/8 selera,½ pory,2 liście laurowe,4 ziela angielskie

  • 2 łyżki majeranku,2 łyżki kminku ,½ szklanki słodkiej śmietanki,2 łyżki usiekanego koperku

  • 2 łyżki usiekanej natki pietruszki,5 średnich ziemniaków,1 ½ litra wody

  • bulion drobiowy

    2 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ) , porę drobno usiekać . Ziemniaki pokroić w kostkę , a marchew w ozdobne plasterki. Wszystko zalać woda . Zagotować z przyprawami .Na wrzący wywar wrzucać kulki robione z mięsa mielonego ( wielkości orzecha laskowego ) . Gotować 30 minut . Doprawić pieprzem , majerankiem , kminkiem .Wyjąć łyżką cedzakową część ziemniaków , rozetrzeć je widelcem na papkę i włożyć do zupy .Dodać śmietankę i koperek .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Goya

01.01.2011 14:42
super

ZEWA

07.10.2010 17:00
jak zawsze smacznie i kolorowo

eli_555

02.10.2010 20:12
Pyszna zupka.

wedith1

21.09.2010 05:41
Ach jak ja lubię takie zupki!

Monika193

01.08.2010 09:15
Bunia Ty to masz przepisy, a zdjęcia że aż ślinka cieknie :) Chyba się skuszę, mniam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat