Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowy kurczaczek

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
sól szczypta
pierś z kurczaka 2 szt
oliwa odrobina

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowy kurczaczek

Kroki postępowania

1
Piersi z kurczaka dokładnie myjemy. Odcinamy wszelkie skórki, kosteczki. Grubsze kawałki dzielimy na połowę aby łatwiej się zgrillowały.
Krok 1 - Paprykowy kurczaczek foto
2
Na osobny talerzyk sypiemy słodką paprykę (ilość zależy od tego jak bardzo chcemy mieć aromatycznego kurczaka), pieprz świeżo mielony oraz szczyptę soli.
Krok 2 - Paprykowy kurczaczek foto
3
Dokładnie okładamy kurczaka papryką. Staramy się aby warstwa nie była jednak za gruba gdyż będzie się przypalać.
Krok 3 - Paprykowy kurczaczek foto
4
W tym czasie polewamy patelnie grillową odrobiną oliwy.
Krok 4 - Paprykowy kurczaczek foto
5
Gdy się rozgrzeje kładziemy kurczaka. Czekamy aż od spodu pojawią się kreski od patelni i przewracamy na drugą stronę. Smażymy jeszcze ok 5 minut. Kurczaka można podawać ze smażonymi ziemniaczkami.
Krok 5 - Paprykowy kurczaczek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 14.05.2013 20:30
Uwielbiam grillowanego kurczaka. Szczególnie w lekkich wiosennych sałatach.
as28 14.05.2013 09:39
fajny kurczaczek
iwi 13.05.2013 23:06
Coś pysznego na grilla

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak