Kremówki

Kremówki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    5 szklanek
  • budyń śmietankowy

    1 sztuka
  • żółtka

    4 sztuki
  • mąka

    1 szklanka
  • margaryna

    1 sztuka
  • cukier wanilinowy

    1 opakowanie
  • cukier

    1 szklanka
  • krakersy

    2 paczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

4 szklanki mleka zagotować, dodać cukier i cukier wanilinowy oraz margarynę. Budyń wymieszać z 1 szklanką mleka, mąką, żółtkami i wlać do gotującego się mleka ciągle mieszając aż do zgęstnienia masy. Blachę wyłożyć połową krakersów, przykryć ciepłym kremem i pozostałą częścią krakersów. Odstawić do ostygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Róża1

01.03.2014 17:03
super !! ja też dodałam do księgi :-)

norweska20

03.12.2013 00:05
super dodałam do księgi

adelajda

12.09.2013 17:01
pycha !!!!!!!

PaniMISIOWA

25.04.2013 21:05
fajny pomysł

Malinka

15.04.2013 20:01
I bardzo szybko się go robi:)

Elżbieta17

14.04.2013 23:04
pyszniutki deserek:)

traktorek

09.04.2013 16:40
zjadło by się

plocia

13.05.2012 16:17
świetny pomysł

Karolcia12

11.02.2011 21:20
oj zjadłoby się

kuklik

24.10.2010 10:31
świetny deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat