Mielone pieczone

Mielone pieczone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowo-wołowe

    1 kg
  • jajko

    1 szt.
  • bułka tarta

    3 łyżki
  • cebula biała

    2 szt.
  • czosnek

    4 ząbki
  • tymianek

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • masło

    2 łyżki
  • przepiórcze jaja

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulkę posiekać i usmażyć na maśle, ostudzić.Czosnek przecisnąć przez praskę.Wszystkie składniki wymieszać, doprawić przyprawami.

Jajka ugotować na twardo (2 minuty).

Część masy mięsnej ułożyć w keksówce, w środek ułożyć jajka i przykryć resztą mięsa.

Pieczemy godzinę w temperaturze 200 st.

Podajemy z chrzanem lub innym sosem/dipem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (29)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

11.01.2012 10:21
super

Ela15

15.10.2011 09:25
ekstra

Aida

25.08.2011 12:29
już tłumaczę : jedno jajko surowe mieszamy z mięsem i przyprawami, a jajka na twardo (ilość dowolna i rodzaj; u mnie przepiórcze) układamy na masie mięsnej.

Stenka

23.08.2011 20:45
Cos mi się nie zgadza, w składnikiach podane 1 jajko, w opisie piszesz o jajkach (?), na zdjęciach tez widac więcej jajek

jolaxa1

01.07.2011 22:38
super

cukiereczek

08.05.2011 09:41
Lubię takie

szajba2

28.04.2011 16:50
rewelacja

Barbara55

25.03.2011 15:56
ślinka cieknie

Bart

11.03.2011 23:49
wygląda niesamowicie

Dorota59

03.03.2011 11:53
lubimy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat