Ziemniaczane kluseczki do rosołu

Ziemniaczane kluseczki do rosołu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    100 g
  • jajka

    3
  • mąka

    1-1,5 szklanki
  • sól

  • ziemniaki ugotowane

    w mundurkach duże
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotowane obrać , zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, wymieszać z masłem (powinno być miękkie), jajkami, mąką, przyprawić solą, dokładnie zagnieć.

Do gotującego rosołu wrzucać uformowane kluseczki (najlepiej z 2 łyżeczek - łezki) gotować do momentu aż kluseczki wypłyną. Smacznego!!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa104

05.05.2012 09:57
Bardzo fajny pomysł.

oliwkowa

20.07.2011 22:31
Muszę spróbować ;-)

SmacznaPyza

16.03.2011 10:18
ciekawe te kluseczki a z rosołem...ciekawe....

agnieszka189

03.01.2011 15:47
ciekawa propozycja

IlonaAlbertos

13.11.2010 20:59
Muszę skorzystać z Twojego przepisu i wypróbowac :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat