Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka na jabłkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki tortowej 2 szkl
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 4 szt.
cukru 1 1/2 szkl.
jabłek 2-3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Babka na jabłkach

Znowu moje ulubione jabłka…:)Nie mam pojęcia w jakich okolicznościach zdobyłam ten przepis, ale ma swoje lata i notatkę: od pani przy kiosku. Kobiety zawsze znajdą wspólne zainteresowania... :) Lubię ją robić, bo nie jest pracochłonna, a smak winnych jabłek wtopionych w ciasto nadaje mu wilgotności i smaku.

PRZYGOTOWANIE: Przesianą mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia. Całe jaja utrzeć robotem z cukrem ucierać i dodawać partiami mąkę. Ucierać długo, aż powstaną bąble na powierzchni. Dodać starte na grubej tarce jabłka. Lekko wymieszać. Piec w temp.150-160C przez 45 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak