Kruszonka do ciasta

Kruszonka do ciasta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    20 dkg
  • masło

    15 dkg
  • cukier puder

    10 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać dodać cukier wymieszać. Dodać masło można dodać olejek zapachowy zagnieść ciasto. Kruszonkę pozostawić na 1/2 godziny do schłodzenia, Kruszonkę można zetrzeć na grubych oczkach na tarce lub rozdrobnić na małe kuleczki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kate.500

10.10.2013 12:15
w dziecinstwie wyjadalam kruszonke z kazdego ciasta mojej babci ;-)

Grazyna0211

17.12.2012 10:04
uwielbiam ciasta z kruszonką

Dorian

06.12.2012 09:36
super

IKrakowianka

09.10.2012 17:26
przydatny przepis

dorotka0000025

09.09.2012 15:59
bardzo lubie do drozdzowego

Rybciia

16.06.2012 22:29
fajna :-)

fictor123

16.06.2012 20:26
pycha

Wacław

05.06.2012 10:36
pyszniutka !

MAR3STA

23.12.2011 18:15
zawsze udana kruszonka

jeta72

24.09.2011 18:11
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat