Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietka faszerowana

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bagietka 1 sztuka
kiełbasa wiejska 25 dag
bazylia świeża
ser żółty 15 dag
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietka faszerowana

Kroki postępowania

1
Paprykę pokroić w słupki ok 2-3 cm. Listki bazylii opłukać osuszyć i posiekać. Wyjść farsz kiełbasy ze skóry.
Krok 1 - Bagietka faszerowana foto
2
Bagietkę pociąć w kawałki o grubości ok 2 cm. Wydrążyć środki. Środki pokruszyć i podsmażyć na suchej patelni.
Krok 2 - Bagietka faszerowana foto
3
Paprykę usmażyć na łyżce masła dodać listki bazylii oraz farsz kiełbasy i podsmażone środki bagietki. Wszystko smażyć ok 3-4 minut mieszając.
Krok 3 - Bagietka faszerowana foto
4
Do farszu dodać żółty ser szybko wymieszać i gorący farsz wkładać w puste miejsca bagietki.
Krok 4 - Bagietka faszerowana foto
5
Można polać ketchupem.
Krok 5 - Bagietka faszerowana foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 28.04.2013 14:53
Mniam, lubię takie dania;)
kasiaw 28.04.2013 12:12
szybkie, tanie i smaczne
Pomocnik 28.04.2013 11:28
super bagietka
iwi 28.04.2013 11:12
Swojskie jadło,pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak