Sposób przygotowania

Oczyszczoną, umytą i osuszoną papierowym ręcznikiem polędwicę wołową pokroić na 8 równych medalionów. W każdym kawałku mięsa zrobić kieszeń i wypełnić ją plastrem sera pleśniowego. Wołowinę zamarynować w oliwie z oliwek połączonej z gruboziarnistą przyprawą do steku i odstawić na godzinę do lodówki. Umytą paprykę smażyć na grillu do momentu, aż skórka mocno się zrumieni. Następnie każdą paprykę owinąć folią spożywczą i odstawić na 20 minut. Po upływie tego czasu odwinąć paprykę z folii, pokroić na 4 części, obrać ze skórki i oczyścić z nasion. Cukinię i bakłażana pokroić na plastry grubości 1 cm, oprószyć solą i osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie wszystkie warzywa skropić oliwą z oliwek i oprószyć ziołową przyprawą do grilla. Awokado obrać, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny i połączyć z jogurtem, sosem greckim Prymat oraz posiekaną miętą. Mięso wyjąć z marynaty i smażyć na grillu przez około 5 minut z każdej strony. Warzywa przełożyć na aluminiową tackę do grillowania i smażyć wraz z mięsem. Grillowane jarzyny ułożyć na talerzach, na nich umieścić soczysty kawałek wołowiny. Danie podawać z sosem jogurtowym i grillowanym chlebem pita.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iwi

    Wygląda bardzo apetycznie i zapewne smakuje wyśmienicie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    msmors

    czuję się jak w restauracji - tak ładnie podane
  • 1
    original
    Opublikowano

    msmors

    jak by inaczej to danie Pana Roberta Sowy
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    dominikaz

    pycha, jutro robie na obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    Janina

    Bardzo smaczne i ładnie podane - smacznego
  • 0
    20150824_185523
    Opublikowano

    idealme

    musi być pyszne! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    katarzynagotuje

    ładnie podane :)
  • 0
    lgo6-png
    Opublikowano

    dollce

    pyszności ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !