Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pikantny bulion

5.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka
2 sztuka
marchew
1 sztuka
seler
1 plaster
seler naciowy
1 sztuka
imbir świeży
2 cm
papryczka chili
1 sztuka
pieczarki
2 sztuka
szczypiorek
1 pęczek
Sklep Prymat
sól do smaku
1 łyżeczka
Sklep Prymat
pieprz
6 sztuka
Sklep Prymat
Szafran nitki Prymat
1 szczypta
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny bulion

Warzywa pokroić w kostkę, pieczarki w plasterki. Oczyszczone skrzydełek zalać 1, 5 przefiltrowanej wody. Zagotować. Dodać zioła i warzywa. Gotować ok godziny, do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania dodać pieczarki. Posypywać szczypiorkiem. Fajnie smakuje z makaronem orzo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lampencjo 17.04.2013 12:19
super zupka
Janina 17.04.2013 12:10
Bardzo smaczne
cukiereczek 17.04.2013 11:15
na obiadek
msmors 17.04.2013 10:40
smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak