Przepis i sposób przygotowania na: Sernik bananowo miętowy
Kroki postępowania
Do miksera wrzucić masło, ugotowanego, obranego i ostygniętego ziemniaka i banana. Dobrze zmiksować, dodać jajko, znów zmiksować. Słodzik włożyć do kieliszka, zalać łyżką wody i włożyć do mikrofalówki na chwileczkę, wyciągnąć i poczekać aż słodzik się rozpuści. Do miksera powoli dodawać resztę składników (mąkę, proszek do pieczenia, rozpuszczony słodzik, mleko).
Wyciągnąć z piekarnika spód, odczekać 10 min i wylać na niego masę bananową.
Włożyć do piekarnika (180 stopni) na 10 min.
W mikserze zmiksować masło, z mąką i ugotowanym, ostygniętym, obranym ziemniakiem, dodać jajko. Znów zmiksować i dodać resztę składników (ser, mleko, słodzik tak samo rozpuszczony jak wcześniej, konfitury pomarańczowej, sosu miętowego).
Wylać na masę bananową.