Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka na Wielkanoc + rady do ozdabiania
Kroki postępowania
Przekładamy do miseczek i mieszamy z barwnikami.
W zależności od potrzeby i chęci zastosowania lukru konsystencje regulujemy ciepłą wodą.
Przekładamy do worków cukierniczych
1.lukier powinien mieć płynną konsystencje aby wygodnie sie rozprowadzał, jednak sztywną do tego stopnia aby nie spływał z ciasteczek.
2. możemy bardzo sztywnym lukrem zrobić kontury a następnie lejącym tylko je wypełnić
3. nie trzeba używać końcówek/tylek do worków - wystarczy je bardzo delikatnie przeciąć
4. po ozdobieniu ciasteczka (jakimś kolorem) należy nim potrząsnąć aby lukier się dobrze rozprowadził
5. patyczkiem/wykałaczką powiniśmy poprzebijac pęcherzyki powietrza póki jeszcze lukier nie wysechł.
W razie pytań chętnie odpowiem :)