Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROGI RUSKIE Z DODATKIEM ZIÓŁ

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
jajko 1 szt
woda d zagniecenia
ziemniaki 1 kg
cebula 2 duże
Bazylia suszona Prymat garść
mięta garść
natka pietruszki garść
Majeranek suszony Prymat do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
ser biały 500 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROGI RUSKIE Z DODATKIEM ZIÓŁ

Kroki postępowania

1
Ziemniaki gotujemy do miękkości, odcedzamy i przepuszczamy przez praskę, studzimy. Cebulkę dusimy na patelni do zeszklenia się, dodajemy wszystkie zioła i chwilę razem smażymy, studzimy.
Krok 1 - PIEROGI RUSKIE Z DODATKIEM ZIÓŁ foto
2
Cebulę z ziołami łączymy z ziemniakami i serem, dobrze mieszamy i doprawiamy pieprzem i solą.
Krok 2 - PIEROGI RUSKIE Z DODATKIEM ZIÓŁ foto
3
Zagniatamy ciasto, rozwałkujemy i z krążków lepimy pierożki. Gotujemy w osolonej wodzie. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Krok 3 - PIEROGI RUSKIE Z DODATKIEM ZIÓŁ foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak