Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielowarzywna z koperkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

warzywa mrożone 1 opakowanie
śmietana 12% 4 łyżki
mąka 2 łyżki
żeberka wieprzowe 2 szt.
przyprawy
koper mrożony 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wielowarzywna z koperkiem

Żeberka wrzucamy do gotującej się wody. Gotujemy ok.30 min. Następnie wsypujemy mrożone warzywa (marchewka, por, brukselka, fasola, kalafior). Dodajemy przyprawy. Ja dodaję ziele angielskie, liść laurowy oraz ziarenka smaku uniwersalne. Gotujemy do czasu aż warzywa i żeberka będą miękkie. Dodajemy 2 łyżki mrożonego koperku. Następnie przyrządzamy zaprawkę. W miseczce mieszamy mąkę ze śmietaną i odrobiną zimnej wody(tyle, żeby rozprowadzić dobrze mąkę), do tego dolewamy trochę wrzącego wywaru z żeberek i warzyw, mieszamy i wlewamy z powrotem wszystko do gotującego się wywaru. Gotujemy na wolnym ogniu ok.10 min.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 06.04.2013 11:01
lubię takie zupki
Rafał3 22.03.2013 16:16
świetny pomysł, świetny smak.... wszystko świetne polecam
babajaga1969 21.03.2013 20:57
takie zupy są zdrowe i smaczne :)
Bernadeta1 21.03.2013 20:12
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak