Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażona kiełbasa z sosem i serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 1 główka
pieprz 1/3 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
papryka 70 dag
bazylia 2,5 łyzeczki
natka pietruszki 1,5 łyzeczki posiekana natka
cukier 3/4 szklanki
olej 2/3 szklanki
ocet 1/4 szklanki
zioła prowanslalskie łyżeczka
kiełbasa do smażenia
ser żółty w plastrach
koncentrat pomidorowy 2/3 słoiczka

Przepis i sposób przygotowania na: smażona kiełbasa z sosem i serem

Kroki postępowania

1
Czosnek (najlepiej polski) obieramy. Za pomocą praski wyciskamy do miski i łączymy z bazylią i ziołami.

Paprykę czerwoną wydrążamy z ziaren nasiennych. Płuczemy. Ja pokroiłam w mniejsze kawałki, przekręcamy przez maszynkę.
Paprykę wkładamy do garnka, dodajemy olej, cukier oraz sól.Dodajemy czosnek. Gotujemy na mały ogniu ok 25 minut. Następnie dodajemy ocet, koncentrat, natkę, pieprz. Wszytstko gotujemy jeszcze około 15-20 minut na malutkim ogniu.
Krok 1 - smażona kiełbasa z sosem i serem foto
2
Kiełbasę kroimy w plastry. Podsmażamy, ser w plasterkach roztapiamy na patelni.
Krok 2 - smażona kiełbasa z sosem i serem foto
3
Wykładamy na kiełbase. Polewamy sosem.

Taki sos możemy gorący przelać do słoiczków, szczelnie zakręcić i mieć w razie potrzeby do obiadu gotowy sos.
Krok 3 - smażona kiełbasa z sosem i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 16.03.2013 22:11
Prosta, szybka i smaczna kolacja.
dodi 16.03.2013 19:24
bardzo fajnie wygląda.
Bogumiła
Bogumiła 16.03.2013 19:11
superowski pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak