Ryżowe sajgonki

Ryżowe sajgonki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 woreczek
  • ogórek zielony

    1 szt.
  • piersi z kurczaka

    30 dkg
  • marchew

    1 szt.
  • seler

    1 szt.
  • grzyby mun

    5 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • Szczypiorek cienki

  • jajo

    1 szt.
  • sos sojowy np. tao tao

  • papier ryżowy

  • sałata

  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż przygotować zgodnie z przepisem, podanym na opakowaniu. Wystudzić i ułożyć w misce. Do ryżu dodać pokrojony w cienkie plasterki, o długości ok. 3 cm ogórek, pierś z kurczaka pokrojoną w paski, marchew pokrojoną w paski, seler pokrojony w paski i grzyby namoczone wcześniej w wodzie i pokrojone w paski. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę, posiekany drobno szczypiorek, jajko, sos sojowy i doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszać. Papier ryżowy zanurzyć w letniej wodzie, położyć na desce i poczekać, aż zmięknie. Na środku ułożyć liść sałaty i 2 łyżki farszu. Zwinąć i smażyć w głębokim oleju.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wiesława1

06.05.2012 10:47
pyszniutkie

Anna141

23.06.2011 10:37
super

iwona332

15.06.2011 10:26
super

Misiakova

05.03.2011 19:51
pycha :)

jolaxa

09.02.2011 21:02
pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat