Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak curry z kiwi
W tym czasie boczek , paprykę i kiwi kroimy w paseczki.
Na patelni podsmażamy boczek. Gdy się zrumieni zdejmujemy go z patelni zostawiając wytopiony tłuszcz i dodajemy posiekany czosnek, chwilę podsmażamy a następnie dodajemy resztę mieszanki curry. Jeśli jest zbyt suche należy dodać odrobinę oleju. Mieszamy aby przyprawa połączyła się z tłuszczem.
Dodajemy kurczaka, rumienimy go. Następnie dodajemy paprykę,sól i pieprz, mieszamy i chwilę podsmażamy.
Wlewamy filiżankę wody i dusimy do momentu aż papryka zmięknie. Gdy jest już prawie gotowa dodajemy kiwi, podsmażony wcześniej boczek i zaprawiamy mąką ziemniaczaną wymieszaną z dwiema łyżkami zimnej wody. Równomiernie rozprowadzamy. Gdy się zagotuje potrawa jest gotowa.
Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem.