Ziołowy omlet z pieczarkami i cebulką

Ziołowy omlet z pieczarkami i cebulką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczypiorku

    1 pęczek
  • natki pietruszki

    1 pęczek
  • koperku

    1 pęczek
  • cebuli

    1 szt.
  • jajek

    6 szt.
  • masła

    1 łyżka
  • pieczarek

    15 dag
  • mleka

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ubić z mlekiem, przyprawić do smaku solą i białym pieprzem. Pieczarki obgotować w wodzie z dodatkiem soli i pieprzu. Ostudzić, pokroić w drobniutką kostkę. Cebulę przecisnąć przez praskę. Natkę pietruszki, koperek, i szczypiorek drobno posiekać. Połowę ziół, pieczarki i cebulę dodać do roztrzepanych jajek. Na patelni rozpuścić masło, wylać masę jajeczną i smażyć omlet. Po około 3-4 minutach, kiedy masa się zetnie na spodzie, a na wierzchu pozostanie półpłynna, dodać pozostałe zioła i złożyć omlet na pół, chowając w środku zioła. Podsmażać jeszcze chwilę i podawać gorący.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rafalanka

10.09.2011 11:02
musi być dobry

bernadetta2

01.08.2011 14:55
ciekawe

Nina7

13.05.2011 10:37
może być smaczny

Jolanta40

10.02.2011 10:31
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat