Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schmand z mandarynkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 i 1/2 szklanki
jajko 1 sztuka
masło 100 g
cukier 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
budyń waniliowy 2 opankowania
mleko 1 litr
śmietany typu schmand 600 g
mandarynki 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Schmand z mandarynkami

Masło roztopić. W misce wymieszać przesianą mąkę z proszkiem, cukier i jajko. Do tego dodać letnie masło i zagnieść ręką. Ciastem wyłożyć blachę i nakłuć widelcem.
Budynie ugotować w dwulitrowym garnku według przepisu na opakowaniu. Do bąbelkującego budyniu dodać śmietanę, energicznie mieszać i gotować jeszcze chwilę. Zdjąć z ognia, dodać mandarynki, wymieszać i gorące wylać na ciasto.
Piec godzinę w 170 st. C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak