Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wołowina duszona w piwie

5.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczeń wołowa
0,5 kg
smalec
1 łyzka
cebula
4 szt
piwo
2 szklanki
mąka
1 łyżka
musztarda
1 łyzka
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
tymianek
do smaku
Liść laurowy suszony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
8 szt
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina duszona w piwie

Mięso umyc, pokroic w cienkie płaty i zrumienic na smalcu, przełożyc do rondla. Obrane cebule pokroic w pióra i zromienić na pozostałym tłuszczu od smazenia miesa. Przełożyc do mięsa. Wszystko opruszyc mąką, dodac musztarde, podlać piwem i dusić kilkanaście minut. Osolić, opruszyc pieprzem i dodac reszte przypraw, dusic na wolnym ogniu ok 50 minut.
Podawac z ziemniakami z wody

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 11.11.2013 17:02
Musi być smaczna.
Bernadeta 04.10.2013 15:04
pyszny przepis
Iwusia 16.01.2013 23:34
Bardzo dobra
Motorek 02.07.2012 09:07
pycha
manaika 14.03.2012 14:08
super!
Monika193
Monika193 04.08.2010 11:27
lubię potrawy w piwie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak