Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomarańcze w czekoladzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcza duża 2 sztuki
Czekolada tabliczka 1 sztuka
śmietana kremowa 30% 0,5 szklanka
mleko
cynamon Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pomarańcze w czekoladzie

Pomarańcze obieramy i dzielimy na cząstki.
Skórkę z pomarańczy kroimy w paski 0,5 cm

Czekoladę rozpuszczamy w małym garnku na małym ogniu z odrobiną mleka. Musimy mieszać czekoladę żeby nie przypaliła się. Pomału dolewamy śmietanę i szcyptę cynamonu (można też nie dodawać przyprawy lub dodać inną np chilli). Gdy czekolada rozpuści się to zdejmujemy z ognia i czekamy aż trochę wystygnie. Następnie moczymy paski skórki pomarańczy w czekoladzie i układamy naokoło talerza. przelewamy czekoladę do miseczki i dajemy wokół niej pomarańcze (można wymienić pomarańcze na inny owoc wedle upodobania)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 13.03.2013 11:17
pyszne te pomarańcze
aneta2208 09.03.2013 11:49
bardzo prosty przepis a można modyfikowac tak żeby był wasz ulubiony smak
Anna133 06.03.2013 17:09
ciekawe danie , sama nie robiłam takiego deseru
Tomasz9 05.03.2013 22:57
pyszny deser
Ania321 05.03.2013 22:43
ciekawe połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak