ciasto pierogowe

ciasto pierogowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    30 dag
  • masło

    1 łyżka
  • woda

    0,5 szklanki
  • sól

    do smaku
  • żółtko jaja

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać, dodac masło i żóltko, sól. Wszystko posiekać nożem dolewając pół szklanki gorącej wody. Gdy składniki się połączą zagnieść ręką i dokładnie wyrobić.
Ciasto owinąć folią aluminiową, wałkować cienko po kawałku.
Szklanką wycinać kółka, nakładać farsz i zlepiać palcami dookoła.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

natii3624

16.04.2012 21:27
mmmmm :) chcę jeść! :D

mela25

03.04.2012 07:52
fajnie dobrane składniki

ogi18

22.11.2011 21:49
super

Iwona51

22.01.2011 00:27
aż się jeść chce

Monika193

03.08.2010 10:33
lubię pierożki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat