Paluszki na ostro z serem

Paluszki na ostro z serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    2 szklanki
  • jajko

    1 szt
  • śmietana

    4 łyzki
  • margaryna

    20 dag
  • ser żólty tarty

    20 dag
  • sól

    do smaku
  • papryka słodka mielona

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, jajka, smietany i margaryny robimy cisto francuskie wg przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/27283/ciasto-francuskie.html
Rozwałkowane ciasto o grubości 0,5 cm, smarujemy rozbełtanym jajkiem z odrobina soli. Posypujemy żóltym serem i papryka w proszku, kroimy w paski (2 cm szerokości, 15 cm długości) Zwijamy spiralki, kładziemy na brytfannę, pieczemy w nagrzanym piekarniku (ok 200 st) na złoty kolor.
Podajemy jako przekąskę lub do czerwonego barszczyku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Alex_M

23.04.2013 08:45
fajna przekąska :)

Ela15

27.02.2013 09:36
fajna przekąska

kaja1991

30.08.2012 17:37
fajny zestaw do piwka

angelika14

12.09.2011 14:58
Apetycznie wyglądaja :)

angelika14

12.09.2011 14:58
Apetycznie wyglądaja :)

Iwona51

31.07.2011 11:48
smaczne

ElizaT

17.12.2010 17:59
świetne, zapisuje w ulubionych ;) na pewno będę je robiła

Margo1

22.09.2010 16:33
Fajnie się prezentuje

Monika193

02.08.2010 21:04
dobry pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat