Mielone duszone

Mielone duszone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    500 g
  • czosnek

    2 ząbki
  • pieczarki

    500 g
  • sól, pieprz

    do smaku
  • jajka

    2 szt
  • bułka tarta

    5 łyżek
  • sos sojowo grzybowy

    1 łyżka
  • oliwa

    do smażenia
  • woda

    1 szk
  • świeży koper posiekany

  • cebula

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć i zmielić razem z obraną 1 cebulą i czosnkiem.
Dodać jajka, 1/2 szk wody, bułkę tartą, sól i pieprz do smaku.
Wszystko wymieszać i formować podłużne niewielkie kotleciki.
Smażyć na oliwie.
Przygotować drugą patelnię, dodać 2 łyżki oliwy.
Wrzucić kotlety, dodać oczyszczone i pokrojone pieczarki i cebulę i mieszając od czasu do czasu podsmażać.
Gdy pieczarki się przyrumienią wlać 1/2 szk wody, dodać sos sojowo grzybowy i dusić około 10 minut pod przykryciem.Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Posypać posiekanym świeżym koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pioge7

08.02.2011 15:42
pycha

wedith1

30.10.2010 15:58
Aż sie głodna zrobiłam :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat