Bryndzowe kluseczki z cebulką

Bryndzowe kluseczki z cebulką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bryndza

    30 dag
  • cebula

    2 szt
  • masło

  • mąka

    1 szklanka
  • mleko

    pół szklanki
  • pieprz kolorowy ziarnisty

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bryndzę rozdrobnić widelcem, dodać szklankę mąki i jedno rozbite i roztrzepane widelcem jajko, zalać mlekiem. Doprawić szczypta soli i kolorowym mielonym pieprzem. Wyrobić i rozwałkować porządnie ciasto odstawić na około 50 minut. nastepnie wycinac z ciasta małe kluseczki(kwadraciki) i gotować w posolonej wodzie. Cebule pokroic w drobna kostkę i podsmażyć na maśle. ugotowane kluseczki podawać z cebulką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Joanna108

10.03.2012 17:58
to coś dla mnie !!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat