Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka "Różnorodność smaków"
Obieramy gruszki ze skórki, wycinamy gniazda i kroimy je w ćwiartki. Nagrzewamy oliwę na patelni, następnie dodajemy miód, startą skórkę z jednej limonki i startą łyżeczkę imbiru. Na tak przygotowanej oliwie, na małym ogniu, smażymy gruszki aż do zmięknięcia. Delikatnie skrapiamy sokiem z limonki - do smaku.
Na obrzeżach talerza układamy ruloniki z cieniutkich plastrów wędzonej polędwicy. Pomiędzy plastrami wędzonej polędwicy układamy usmażone gruszki.
Sos który pozostał ze smażenia wlewamy do miski z sałatą i granatem. Delikatnie mieszamy.
Kozi ser kroimy w cieniutkie plasterki - bardzo pomocna jest tutaj obieraczka do warzyw.
Wymieszaną sałatkę układamy na środku talerza pomiędzy okręgiem z wędzonej polędwicy i gruszek. Na wierzch kładziemy cieniutkie plasterki z koziego sera.
Smacznego.