Zupa z flaków

Zupa z flaków

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • flaki mrożone

    90 dag
  • woda

    2 litry
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • mąka

    2 łyżki
  • margaryna

    2 łyżki
  • kucharek

    wg uznania
  • sól, pieprz

    wg uznania
  • kostka wołowa

    1 kostka
  • cebula

    po 1 sztuce
  • marchew

    po 1 sztuce
  • kasza

    1 garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Flaki ugotować na wodzie. Dodać przyprawy (sól, pieprz, kostkę wołową). Marchew, cebulę pokroić i gotować przez 30 minut. Pod koniec dodać koncentrat i kaszę. Gotować 15 minut. Zrobić z margaryny i mąki zasmażkę. Wymieszać wszystko. Przyprawić Kucharkiem i przyprawą do flaków.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mic

08.02.2012 10:17
a ja lubie bardzo, kiedys nie, teraz uwiellbiam

Juleczka20

11.06.2011 07:20
super

malaczarna23

24.05.2011 15:19
pycha

aginaa

13.05.2011 10:26
pyszna

Kate131

21.02.2011 07:18
nie lubię flaków

pioge7

17.10.2010 11:40
supcio :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat