Zupa szynkowa z serkiem topionym

Zupa szynkowa z serkiem topionym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek topiony o smaku szynkowym

    1 duży
  • szynka

    250 g
  • cebula

    1 szt
  • marchewka

    2 szt
  • por

    1/2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    1/2 szt
  • sól, pieprz

  • smietana 18%

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa kroimy w drobną kostkę i gotujemy bulion. Dodajemy sól i pieprz.

Dodajemy pokrojoną w kosteczkę szynkę.

Gdy warzywa zmiękną, dodajemy serek topiony. Rozpuszczamy go w miseczce z odrobiną bulionu i dodajemy do zupy. Tak samo postępujemy ze śmietaną.Gotujemy 1-2 minuty.

Można podawać z grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

madi356

13.09.2011 23:43
uwielbiam zupy z serkiem mniam

kakiaa

19.07.2010 15:12
Aż się głodna zrobiłam:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat