Smażone patisony

Smażone patisony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2 szt
  • bułka tarta

  • sól, pieprz, chilli

  • olej do smażenia

  • patison

    kilka szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Najlepsze do smażenia są średnie patisony o średnicy ok. 10-12 cm.

Jajka rozmącamy z solą i pieprzem.

Patisony kroimy w plastry o grubości pół centymetra. Każdy plasterek solimy, posypujemy pieprzem i chilli, zanurzamy w jajku a następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justa32

02.06.2012 11:10
smaczne

Piotr24

24.08.2011 12:17
muszę spróbować :)

Tomek16

02.10.2010 10:06
to muszę sobie zrobić

kasiurek

26.09.2010 08:23
pycha

caroline1983

10.08.2010 23:44
Ciekawe

elwal

09.08.2010 15:28
Od lat uwielbiam - w dzieciństwie mama smażyła, teraz ja :)

wedith1

03.08.2010 19:39
Smacznie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat