Chutney z mango i suszonych pomidorów

Chutney z mango i suszonych pomidorów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mango

  • papryczki Scotch Bonnet

  • ocet winny

  • suszone pomidory

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 2 szklanki wody źródlanej, półtorej szklanki posiekanej cebuli, 2 szklanki plasterków mango, 1 szklanka suszonych pomidorów, 1 szklanka rodzynek, pół posiekanej papryczki Scotch Bonnet - użyliśmy chili, pół szklanki brązowego cukru, 1/4 szklanki octu winnego.

SPOSÓB WYKONANIA: Wymieszać w rondlu 6 pierwszych składników. Zagotować i dusić przez 15 minut. Dodać pozostałe składniki i dusić 20 - 30 minut do momentu aż większość płynu wyparuje. Chutney można przechowywać przez 2 - 3 tygodnie, a mrożony do 12 miesięcy. Podawać do pieczeni wieprzowej lub wołowej albo do grillowanego kurczaka.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

stokrotka

23.04.2011 19:32
mniam...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat