Solomon-a-gundy

Solomon-a-gundy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie

  • ziele angielskie

  • ocet winny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 45 dag wędzonych śledzi - można użyć również makreli, 6 ziaren ziela angielskiego, pół szklanki octu winnego, 1 duża posiekana cebula, 1 papryczka Scotch Bonet - dodaliśmy chili, 1 cebula dymka, pół łyżeczki tymianku, 4 łyżki oleju, 1 łyżeczka cukru.

SPOSÓB WYKONANIA: Zagotować wodę i włożyć do niej śledzie. Gotować na małym ogniu przez 15 minut. Odcedzić z wody. Podgrzać ocet z zielem angielskim i cukrem. W międzyczasie obrać śledzie z ości. Do ryby dodać cebulę, olej, paprykę, dymkę i tymianek. Zmiksować na puree. Wyjąć z octu ziarna ziela angielskiego. Ocet dodać do puree ze śledzia i miksować przez minutę. Podawać z chlebem, chipsami lub np. z krakersami. Do pasty można również dodać majonez lub serek kremowy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat