Bardzo smaczny karp w galarecie

Bardzo smaczny karp w galarecie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1,8 kg
  • cebula

    3 duże
  • marchewka

    2 duże
  • seler

    1 mniejszy
  • garsc rodzynek

  • miód

    2 łyzki
  • cukier

    1 płaska łyżka
  • żelatyny instant na 2,5l wody

    1 op.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karpia sprawić, pokroić w dzwonka, osolić i odłożyć na 30 min. Warzywa zetrzeć na jarzynowej tarce. Cebulę pokroić w piórka. Warzywa i cebulę włożyc do garnka.Zalać 1,5 l. wody.Dodać rodzynki i gotować na wolnym ogniu 15min. Włożyć głowę i gotować dalsze 15 min. Dołożyć miód i cukier, włożyc dzwonka ryby. gotować 30 min. Rybę wyjąć na półmiski a do wywaru dodać żelatynę. Dobrze wymieszać, przestudzić i zalać karpia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marcia7

16.10.2015 18:20
fajny na słodko

gusia1000

05.07.2015 18:02
Na pewno dobry.

Anna169Hosz

04.11.2014 10:46
Lubię karpia w galarecie :)

ilka_86

06.03.2012 20:15
pięknie wygląda

jolaxa

08.07.2011 12:20
pycha

SmacznaPyza

13.09.2010 13:40
Henia, zrób a ja wpadnę i zjem :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat