Kapuśniak

Kapuśniak

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z kości

    1,5 litra
  • cebula

    1 sztuka
  • kapusta kiszona

    60 dag
  • boczek wędzony

    5 dag
  • smalec

    3 dag
  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę należy dobrze odcisnąć z soku i pokroić na drobno, przełożyć do garnka, dodać około 1 szklankę wody i zagotować. Gdy już kapusta się ugotuje należy dodać do niej wywar z kości. Ze smalcu i mąki należy przygotować zasmażkę i doprawić nią zupę. Boczek należy pokroić w kosteczkę i dodać do kapuśniaka. Cebulkę należy podpiec na ogniu i dodać do zupy. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Wrzucić liść laurowy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

11.08.2012 21:41
pyszna zupa

szajba2

16.04.2011 19:24
dawno nie jadłem

Barbara55

25.02.2011 15:18
można pojeść

kielcok1

07.02.2011 15:41
porządna zupa

rakow2

06.12.2010 14:36
nie ma to jak zupa

Iwusia

02.08.2010 23:09
pychotka :)

aginaa

20.06.2010 13:06
mmmm... moja ulubiona:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat