Przepis i sposób przygotowania na: Sernikowa tarta brzoskwiniowa
Masło roztopić, ostudzić. dodać do ciasteczek i dokładnie wymieszać. Formę do tarty(średnica 25 cm) wyłożyć folią aluminiową i przy pomocy łyżki nałożyć wymieszane ciasteczka i uformować spód. Wstawić do lodówki na ok. 20 min.
Ser zmiksować z cukrem pudrem i cukrem z prawdziwą wanilią. Śmietanę ubić dodać do sera. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, odstawić do przestudzenia a następnie dodawać do sera cały czas miksując. Tak przygotowaną masę wyłożyć na spód. Wstawić do lodówki na ok. 1 h.
Brzoskwinie osączyć, przy pomocy papieru kuchennego dobrze osuszyć. Układać na warstwie serowej. Następnie rozpuszczoną galaretką zalewamy wierzch tarty. Wstawiamy do lodówki na ok 30 min.