Kasza gryczana puszysta

Kasza gryczana puszysta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło extra

    2 łyżki
  • sól

  • woda

    4 (wrząca)
  • kasza gryczana

    2 prażona
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę przebrać, opłukać, osączyć. Masło rozpuścić w garnuszku. Wsypać kaszę i obsmażyć, tak aby wszystkie ziarenka pokryły się masłem. Wlać wrzącą wodę, zagotować, zmniejszyć gaz i gotować do czasu aż kasza wchłonie całą wodę.Posolić. wymieszac i gotowe! Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

05.07.2015 18:03
Zdrowe jedzenie.

TEtalicha

27.12.2012 19:22
Bardzo ambitnie, a jak apetycznie

Henryka2

20.06.2011 20:03
A oto odpowiedź Doradcy ku ochłodzeniu zapału innych chętnych do zgłaszania nieistniejących naruszeń: Pani Henryko, Oczywiście był to przepis, natomiast regulamin dotyczy przepisów dodanych po 1 czerwca, tak więc to zgłoszenie w ogóle nie wchodziło w grę. -- Pozdrawiamy, Zespół DoradcaSmaku.pl

Henryka2

18.06.2011 20:37
Złosliwość ludzka granic nie ma.Za to Doradca analizuje każde zgłoszenie. a ten przepis spełnia i obecne i ówczesne normy przepisu wg regulaminu DS. Zresztą zmiany regulaminu nie działają wstecz. Żal mi tego człowieczka o niskich instynktach, ale cóż porażki w życiu też się zdarzaja.Przyjmij tę z godnością! Może innym razem się uda!!!!!!

Ela15

10.04.2011 22:15
kasza + maślaneczka= pyszny obiadek

Marzena40

15.02.2011 17:49
tez uwielbiam kaszę

Margo1

10.09.2010 12:12
lubię kaszę

agnieszka189

20.07.2010 10:17
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat