Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na ciemnym spodzie
Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia. Wymieszać z cukrem i przesypać na stolnicę.
Dodać margarynę i posiekać razem na drobno, następnie dodać żółtka i zagnieść ciasto.
Podzielić na dwa, jedną część włożyć do zamrażarki drugą wyłożyć blachę.
Masa serowa:
Margarynę utrzeć mikserem na gładko, dodawać po jednym żółtku ciągle mieszając. Następnie dodajemy cukier, aromat.
Do masy dodajemy po trochę sera i dokładnie miksujemy.
Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy je na sam koniec z budyniem i kaszą manną do masy serowej, mieszamy delikatnie trzepaczką.
Masę serową przekładamy na wyklejoną ciastem blaszkę a następnie zmrożoną część ciasta ścieramy na tarce na wierzch.
Piec ok godziny w 180st. C
SMACZNEGO!!!