Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niespodzianka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt czekoladowy
krem śmietankowy
posypka czekoladowa
galaretka pomarańczowa 1 szt
czekolada biała
kandyzowane morele
banan 2 szt
herbatniki 1 op
herbatniki czekoladowe 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Niespodzianka

Kroki postępowania

1
Biszkopt zrobiłam według przepisu http://www.gotujmy.pl/biszkopt-czekoladowy,przepisy,60047.html

1. krem należy przygotować według przepisu na opakowaniu. Dzielimy go na dwie połowy. Do drugiej dodajemy część posypki czekoladowej.
Krok 1 - Niespodzianka foto
2
2. Na biszkopt wykładamy białą część kremu i układamy plasterki banana.
Krok 2 - Niespodzianka foto
3
3. Galaretkę rozrabiamy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do całkowitego stężenia. Gotową kroimy na kawałeczki wykładamy na banany.
Krok 3 - Niespodzianka foto
4
4. Galaretkę zakrywamy kremem z posypką czekoladową i wygładzamy powierzchnię.
Krok 4 - Niespodzianka foto
5
5. Na krem układamy na przemian herbatniki, raz biły, a raz czarny tak, aby powstała szachownica.
Krok 5 - Niespodzianka foto
6
6. Wierzch ciasta zalewamy czekoladą i układamy posiekane morele. Wysypujemy resztę posypki czekoladowej.
Krok 6 - Niespodzianka foto
7
gotowe
Krok 7 - Niespodzianka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 25.02.2014 22:27
Smaczne ciasto.
Rafał10 02.02.2013 09:49
oj taką niespodziankę to bym zjadła :)
sara1 02.02.2013 08:13
pięknie wygląda to ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak