Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z pomidorami w czosnkowo - estragonowym sosie
SPOSÓB WYKONANIA: Czosnek wymieszać z 2 szklankami wody i gotować przez 15 minut. Odcedzić, włożyć do zimnej wody i ponownie odcedzić. Rozgrzać w rondelku pół szklanki oliwy. Dodać cebulę i pomidory, smażyć przez 5 minut. Dodać czosnek, tymianek, estragon, sól i pieprz, dusić 8 minut. Usunąć gałązki tymianku. Zmiksować i ponownie przelać masę do rondelka. Wymieszać mąkę z papryką. Filety posolić i popieprzyć, panierować w mące z papryką. Rozgrzać 2 łyżki masła i 1/4 szklanki oliwy. Ryby smażyć na złoto po 3 minuty z każdej strony. Podgrzać sos. Rybę wyłożyć na 4 talerze. Polać sosem i posypać trybulą.